Skip to content
Kezdőlap » Személyre szóló, gravírozott ajándék ötletek férfiaknak

Személyre szóló, gravírozott ajándék ötletek férfiaknak

Gravírozott ajándék férfiaknak, személyre szabott, névre szóló ajándék ötletek, egyedi, humoros, férfias ajándékok

Személyre szóló ajándékot férfiaknak nem is olyan egyszer vásárolni. Különösen, ha nem ismerjük az illető úr ízlését. Mit vegyünk annak, akinek megvan mindene? Ha már tudjuk, hogy mi a hivatása vagy a hobbija, nyert ügyünk van! Személyes ajándék ötletek, névre szóló ajándék férfiaknak és nőknek a Metaldiorama ajánlásával

Valószínűleg azért vagy itt, mert a fiú testvéred, férjed, barátod, apukád vagy munkatársad netalán az orvosod vagy főnököd számára keresel valami személyes ajándéktárgyat.

Természetesen a hölgyeket sem zárjuk ki az általunk javasolt személyre szóló ajándék ötletek közül, különösen ha szeretik a fiús dolgokat!

Névre szóló ajándék férfiaknak

Néha azt is nehéz eldönteni, hogy hol kezdjük a kutatást. Vegyünk egy üveg piát? Ha az ismerősünk, rokonunk szereti az alkoholt, akkor már csak finomítani kell a keresést, kipuhatolózni az ital fajtáját és márkáját. Minőségi ital gravírozott palackban nagyszerű névre szóló ajándék lehet férfiaknak, de ennél lehet színesebb a fantáziánk, főleg, ha az úriember nem igazán szeret italozni még alkalmanként sem.

Következő kérdés: mi számít férfias ajándéknak? Pl. a fémből készült ajándéktárgyak, mivel anyaguknál fogva erőt, magabiztosságot sugároznak pl.:

Ez utóbbi egyre népszerűbb külföldön és hazánkban egyaránt, mivel a  környezettudatos vásárlók kifejezetten  keresik a természetes és/vagy újrahasznosított anyagból készült termékeket.  Kátai László keze munkáját dicsérő alkotások kész remekművek. Szinte bármit el tud készíteni megrendelésre csavarok, fémforgácsok, alkatrészek összehegesztésével. Ha a honlapon nem találod meg, amit keresel, nyugodtan megírhatod neki az elképzelésedet itt: Kapcsolat  

Gravírozott ajándék, személyes ajándék fférfiaknak

Személyes ajándék ötletek

Mi teszi személyessé az ajándékot?

 1. a közös élmények, amelyeket felelevenít az ajándéktárgy
 2. gyerekkori emlékek
 3. családi örökség: pl. receptgyűjtemény, régi óra
 4. humoros jelenetek a munkahelyen
 5. hobbival kapcsolatos, amit az ajándékozott szívesen űz
 6. kedvenc márka, sportcsapat emblémáját hordozza
 7. ritkaság, ami titkos vágyinkat elégíti ki
 8. kézzel készült
 9. szeretett lényt ábrázol
 10. névre szóló gravírozással készül

1. Közös élmény – humoros ajándék férfiaknak

Vakáció, buli, legénybúcsú, pecázás: a pillanatot örökítsd meg akár fényképes formában: bögrén, poszteren, bekeretezett képen, akár szoborcsoportként – egy átmulatott éjszaka után ennél viccesebb ajándéktárgyat keresve sem találsz:

2. Gyermekkori, fiatalkori emlékek – az igazán személyes ajándékok

A gyermekkorunkat felidéző személyes ajándékok a legértékesebbek talán, mert a szív nem maradhat ki belőle. Ha igazán régóta ismered a barátodat, rokonodat, akkor egy-egy retro játék – amivel együtt játszottatok annó – igazán szívhez szóló ajándék tud lenni. Bár a férfiak – saját bevallásuk szerint – nem túl érzelgősek, biztos, hogy mosolyt csalsz az arcukra akár egy rágópapír gyűjteménnyel is vagy egy autóskártya paklival (nem baj, ha nincs meg minden lap).

Fotókönyvet is tudsz szerkeszteni könnyedén a telefonodon vagy gépeden tárolt fényképekből. Erre rengeteg lehetőséget találsz az interneten.

3 .Családi örökség: pl. receptgyűjtemény, régi óra

A családok legnagyobb kincse a nagyi féltve őrzött receptgyűjteménye, amelyet akár digitalizálhatunk is. Persze ez a személyes ajándék csak gasztromániás úriemberek számára arathat sikert. 

Számos film legmeghatóbb eleme, amikor az édesapa a fiának ajándékozza az óráját. Ez egyfajta felnőtté avatási szertartásnak is tekinthető, ami nagyon hiányzik mai társadalmunkból. Ha találunk nem működő órát otthon, érdemes felújíttatni, nagyon szép személyre szabott ajándék lesz  ballagásra vagy bármilyen alkalomra!

4. humoros jelenetek a munkahelyen

Akár főnöknek, akár munkatársnak szeretnénk ajándékot venni, a Fém Ajándék webáruházban szinte minden szakmához találunk szobrocskát, ami nemcsak hogy humoros, hanem garantáltan egyedi lesz. Legy szó fogorvosról, villanyszerelőről,rendőrről vagy autószerelőről, az ötletes figurák megjelenítése variálható. Női vagy figurák, különböző hajtípusok – igazából csak a képzelet szabhat határt. Akár az egész kollektíva megjeleníthető egy-egy szoborcsoporton. Ha valamit nem találsz meg, akkor se fordulj vissza, hanem keresd igényeiddel Kátai Lászlót!

5. Hobbi, sport, zene –  férfias ajándékok személyre szabva

Mivel tölti a célszemély a szabadidejét? Szereti a zenét, van kedvenc együttese, netán maga is játszik hangszeren, esetleg énekel? Nézz szét a zenész kategóriában (link)! 

Sportos férfinak keresel ajándékot? Nézd meg sportos ajándék ötleteinket! Szeret sakkozni, pecázni vagy a csillagokat tanulmányozni? Keress termékeket a Hobbi kategóriában!

6. Kedvenc focicsapat, autómárka, film – ajándék ötletek férfiaknak

Itt csak a pénztárcánk szabhat határt az ajándék vásárlásnak, hiszen a népszerű márkák tulajdonosai hamar rájöttek, hogy a jegyen kívül mindenféle csecsebecsét is érdemes logózni: bögrét, hamutartót, kulacsot, kabalákat – így a sima ajándéktárgy kap egy plusz értéket, amitől sokkal drágábban lehet eladni az ajándékba szánt termékeket.

7. Exkluzív ajándékok uraknak – ritkaságok

Ha drága vagy luxus ajándékot keresünk, mindenképpen érdemes szétnézni az alábbi tipikus luxus férfi ajándék kategóriák világában, és ott is a limitált kiadást keresni:

 • órák
 • Apple termékek, kiegészítők
 • bőrtáskák
 • fülhallgatók
 • selyem pizsamák
 • borotvák
 • parfümök, illatszerek
 • márkás italok
 • régiségek

8. Kézzel készített ajándékok férfiaknak

Ha kreatívak vagyunk és van némi kézügyességünk, akkor bármit elkészíthetünk kézzel. Azt azért ne felejtsük el, hogy ami a barátnőink körében nagy sikert arat, azt egy férfi lehet, hogy csak udvariasságból értékeli. 

A kézzel készített ajándékokat nem feltétlenül kell nekünk elkészíteni, mivel vannak kézművesek, mesteremberek, akik nagyon szép és egyedi ajándéktárgyakat tudnak alkotni. Lásd a  Metaldiorama csavarszobrai!

9. Szeretett lény ábrázolása ajándéktárgyon

Mindenképpen személyes lesz az az ajándék, amely ábrázolja a szerelmes, a gyermek vagy kedvenc állatunk képét. Ezért is népszerűek a kutyás mozaikok, képek, pólók, páros ajándékok, amelyekre rákerül a szeretett személy vagy kis kedvenc portréja. Ez lehet akár egy hűtőmágnes is vagy akár egy komoly festmény. Az alapötlet ugyanaz.

10.Gravírozott ajándék férfiaknak

A gravírozott ajándékok férfaik és nők körében is népszerűek, de talán a férfiak még jobban értékelik, hiszen olyan ez, mint egy billog – ami kifejezi, hogy “ez a tárgy az enyém”.

Mit jelent a gravírozás? 

A gravírozás az a gyakorlat, amikor a művész vagy iparos egy mintát, rajzolatot vág vagy vés kemény, általában sima felületre kézzel egy speciális vésőszerszámmal, vagy manapság gépi segítséggel, gravírtűvel.

A gravírozás bővebb értelemben: az ősi eredetű vésés, karcolás kézi erővel, és a manapság már elterjedt gépi segítséggel készített ábrakialakítás, úgymint pantográffal segített gravírozás vagy CNC-gravírozás (Wikipedia)

Mi mindent lehet gravíroztatni?

Ha egyedi, névre szóló ajándékot szeretnénk, akkor a legegyszerűbb tárgyat is feldobja, ha belevésetjük a célszemély nevét:

 • pohár
 • pénztárca
 • parfüm
 • ékszer
 • étkészlet
 • kulcstartó

Természetesen a Fém Ajándék webáruházban is lehet gravírozást kérni. A termékekre kattintva kiválaszthatjuk, hogy férfi vagy női figurát kérünk, legyen-e rajta gravírozás, ha igen milyen szöveget kérünk bevésni.

Remélem, tudtunk segíteni a névre szóló személyre szabott ajándék ötletekkel! Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolunk!

További praktikus ajándék ötletért kattints IDE!

Szükséges idő: 5 perc.

Mi teszi személyessé az ajándékot?

 1. a közös élmények, amelyeket felelevenít az ajándéktárgy

 2. gyerekkori emlékek

 3. családi örökség: pl. receptgyűjtemény, régi óra

 4. humoros jelenetek a munkahelyen

 5. hobbival kapcsolatos, amit az ajándékozott szívesen űz

 6. kedvenc márka, sportcsapat emblémáját hordozza

 7. ritkaság, ami titkos vágyinkat elégíti ki

 8. kézzel készült

 9. szeretett lényt ábrázol

 10. névre szóló gravírozással készül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük