Skip to content
Kezdőlap » Karácsonyi ajándék apukáknak – mit vegyek karácsonyra apának?

Karácsonyi ajándék apukáknak – mit vegyek karácsonyra apának?

karácsonyi ajándék apukáknak karácsonyi ajándék apáknak karácsonyi ajándék apának karácsonyi ajándék ötletek apáknak apáknak karácsonyi ajándék apának ajándék karácsonyra karácsonyi ajándékok apukáknak ajándék ötletek apáknak karácsonyra mit vegyek karácsonyra apának

Ismét itt az év vége és karácsonyi ajándék kell a családnak. Az apukáknak könnyebb ajándékot venni, mert a nők köztudottan jobban szeretnek vásárolni. Egy apának a legnagyobb ajándék karácsonyra a családi béke és biztonság. Karácsonyi ajándékként ezért az apáknak olyasvalamit érdemes adni, ami arra emlékezteti őket, hogy ők a családfők, a család védelmezői. Ahhoz, hogy rájöjjünk, milyen ajándék passzol ehhez, vegyük sorra, milyen szakaszai vannak az apaságnak!

Mit vegyek karácsonyra apának babavárás előtt?

Babaváráskor az apukák gyakran félnek. Egy ismeretlen helyzet előtt állnak, ami egy életre a gyengébbik nemhez köti őket. Érdemes ezért emlékeztetni őket arra, hogy az apák is férfiak, nem kell attól tartaniuk, hogy az apasággal kevésbé látszanak majd annak, sőt! Erre nyakkendővel, parfümmel, vagy bármilyen az erejükre és a sármjukra utaló ajándékkal kedveskedhetünk. Egy efféle karácsonyi ajándék minden apának vagy leendő apának jól esik, de babaváráskor a legtalálóbb azt sugallni, hogy erős férfiról van szó, aki alkalmas arra, hogy megvédje a családját.

Karácsonyi ajándék ötletek újdonsült apáknak

Egy kisbabát a karjában tartó apukának gyengédnek kell lennie a családjához, de az otthon kényelmének megteremtésében és az ehhez szükséges fizikai munkában nem ismerhet lehetetlent. Ez egy olyan szakasz az apukák életében, amikor egyszerre szembesülnek az apaság nehézségeivel és örömeivel. Karácsonykor ezért a babaváráshoz hasonlóan érdemes az erejükre, a tartásukra emlékeztetni őket. Ilyenkor hasznosak lehetnek a szerszámkészletek, a szerszámgépek, hiszen azok a fiatal párok, akiknek pici babájuk van, az esetek többségében most építik a családi fészket, amihez jól jöhet az akkus fúró, vagy más praktikus segítség. Apáknak karácsonyi ajándékot adni talán ilyenkor a legkönnyebb, hiszen a szerszámok kínálata végtelen.

Ha óvodás és iskolás gyermek apukájának keresünk ajándékot

Habár nem az apa szüli meg a gyermeket, az édesapa az édesanyához hasonlóan a baba születésétől fogva együtt van a csecsemővel. Ott van az etetésnél és pelenkázásnál, a fürdetésnél és a kezdeti időszakban éjszaka is éberen alszik, mindig tettre kész. Ember legyen a talpán, akinek ne lenne fárasztó a folyamatos éberség és gyermekfelügyelet! Az apák ilyenkor ráadásul munkába is eljárnak.

Amikor a gyermek óvodás vagy általános iskolába jár, az apuka már elég sokat bizonyított a család felé, hogy megérdemeljen egy külön kis “nyugi sarkot” a lakásban, ahol olvasgathat, vagy tehet bármit, ami számára pihentető. A karácsonyi ajándékok sokfélék. Apukáknak azonban (mint mindannyiunknak) a figyelmességet jelentő ajándékok jelentik a legtöbbet.

Egy saját fotel, vagy a fotelhez illő díszpárna is jó ajándék ötlet, az utóbbira akár egy személyes üzenet is hímezhető: “A legjobb apának”.

Ugyanebben a korban viszont az apa már együtt játszik a gyermekével. Legyen szó fociról, vagy bringázásról, az apa és fia páros valami nagyon bensőséges, leírhatatlan kapcsolat, amit csak a legféltettebb fényképek, vagy egy szobor képes valamelyest “megfogalmazni”. Anyáknak és apáknak is remek karácsonyi ajándék lehet egy olyan asztali dekoráció, ami emlékét őrzi e kapcsolat legnagyobb pillanatainak. Egy díszes fényképkeretnek az anya is nagyon örül, a családi jelenetet “megfémesítő” csavarszobor pedig az apa íróasztalának éke lehet.

Ajándéktárgy méhésznek

Karácsonyi ajándék egy kamaszkorú gyermek apukájának

A kamaszkor köztudottan a legnagyobb kihívást jelenti a szülők számára. Amikor egy apa kezdi azt érezni, hogy gyermeke lassan kirepül a szülői házból, akkor a legjobb őt megajándékozni egy meleg pulóverrel, vagy puha takaróval. Azt a szeretetet, amit egy gyermek nyújthat a szülő felé, idővel minden apuka és anyuka már csak távolról fogja érezni. Ez nagy változást hoz a szülők életébe. A felnőtté válás ideje alatt és a kirepülést követően a konfliktusok száma növekedhet, miközben mindenki a békére vágyik. Az egész évi kimerítő családi cirkuszok után a karácsony lehet mindenki számára a legfőbb menedék.

A karácsony csúcspontja az ajándékozás, amikor a gyerekek bármilyen korúak is, ugyanolyan gyermeki örömmel bontják az ajándékukat, amitől apának és anyának könnybe lábad a szeme. Ilyenkor minden nyugalmat megzavaró tényezőnél erősebb a családi kötelék, ez az a pillanat, amit mindenki szívesen őriz az emlékében. Hogyan lehetne ilyenkor megállítani az időt?

Egy kamerával, vagy egy jó minőségű videókat készítő okostelefonnal! Ha pedig van már ilyen, akkor bármivel, ami ennek kedvez. Egy fényképezőgép állvánnyal, vagy a tavalyi karácsonyról készült fotókból álló fotókönyvvel. Ezek az ajándékok bárkitől kapja is a szülő őket, mind arra utalnak, hogy van még mit megörökíteni, azaz távolról is együtt a szerető család.

Egyedi fém csavar szobor sakk-készlet ajándékba

Ajándék ötletek idős apáknak, nagypapáknak karácsonyra

Eljön az az idő, amikor az apa nagyapa lesz. Gyermeke felnőtté vált és az önállóság útjára lépett. Ez büszkeséggel tölt el minden szülőt, hiszen véghez vitte a küldetését, egészségben felnevelte gyermekét. Ilyenkor lecsendesedik minden az apukák körül. Ebben az életszakaszban már engedni kell, hogy magukra koncentrálhassanak és ha lehetőség van rá, élményekkel kell megajándékozni őket. Remek ajándék lehet a nagyszülőknek egy gyógyfürdő bérlet, vagy egy családi nyaralás, de elsősorban az együtt töltött idő az, ami számukra öröm.

Érdemes olyan karácsonyi ajándékokat is nézni, ami az édesapa, nagypapa hivatásával, hobbijával vagy kedvenc sportjával kapcsolatos. A Fém Ajándék Webáruházban válogathatunk az alábbi kategóriák között: 

Az igazi karácsonyi ajándék apukáknak maga a családi béke és bármi, ami ehhez hozzásegít. Írj egy pár kedves sort az ajándék mellé: válogass a karácsonyi idézetek közül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük