Skip to content
Kezdőlap » Szülinapi ajándékok férfiaknak – egyedi ajándék ötlet születésnapra

Szülinapi ajándékok férfiaknak – egyedi ajándék ötlet születésnapra

Szülinapi ajándékok férfiaknak - egyedi ajándék ötlet születésnapra - szülinapi ajándék férfiaknak születésnapi ajándék férfiaknak születésnapra férfiaknak szülinap férfiaknak szülinapi férfiaknak szülinapra férfinak születésnap férfiaknak férfi szülinapi ajándék férfi szülinapi ajándékok férfi születésnap szülinap férfi

Pár hét és itt a férjem szülinapja! Te jó ég, mit vegyek neki?! Hölgyeim ismerős ez a felkiáltás? Valami olyan férfi szülinapi ajándék kellene, ami maradandó, egyedi, és az sem árt, ha vicces is az ajándéktárgy! Mit vegyünk születésnapi ajándékként férfiaknak: apának, férjnek, főnöknek, fiú testvérnek, barátnak stb? Lássuk a legjobb ajándék ötleteket születésnapra!

Mit ajándékozzunk egy férfinak születésnapjára?

Az első pár dolog, ami eszünkbe juthat férfi szülinapi ajándékként:

1. szülinapi ajándék ötlet férfiaknak: képkeret

A képkeret olcsó és mégis kitűnő személyes születésnapi ajándék lehet, ha van egy közös fotónk, amire mind a kettőnk számára mély jelentéssel bír, vagy megörökít egy vidám esetleg humoros eseményt. Ennek a szülinapi ajándéknak lehet egy hátránya: lehet, hogy az emlék, amelyet megörökítettek és mi bekereteztünk, csak számunkra bír akkora jelentőséggel, hogy azt nézegessük a nappali berendezés részeként vagy az iroda falán. Jó eséllyel kerülhet az íróasztal vagy más szekrény mélyére. 

2. szülinapi ajándék ötlet férfiaknak: óra

Itt lehet igazán nagy bakot lőni, hacsak nem luxus minőségben gondolkodunk, amihez már óraforgató szekrény illetve széf szükséges. Ha csak gesztus jelleggel veszünk karórát, akkor könnyen mellélőhetünk minőség és stílus tekintetében is. A karóra igencsak személyes szülinapi ajándék. Viselőjét atomi szinten kell ismerni, hogy a meglepetés tényleg kellemes legyen, hiszen a férfiak számára az autó, a karóra, a telefonok és más elektromos kütyük is presztízs értékkel bírnak. Hála Istennek, léteznek olyan férfiak is, akiket nem annyira érdekelnek a külsőségek!

3. szülinapi ajándék ötlet férfiaknak: parfüm

Ha tudjuk, hogy pontosan melyik a kedvenc illata, akkor sosem elég újabb és újabb kiszerelésben megvenni a hozzá illő parfümöt. Nőként sokszor magunknak vesszük meg a férfi illatszereket. Most nem arra gondolok, hogy mi fújjuk magunkra, hanem, hogy mi az, amit szívesen szagolgatnánk a férjünkön, párunkon, ha odabújunk hozzá.

Amit soha ne tegyünk: ne vásároljunk olyan parfümöt, amit apukánk vagy az öcsénk használt, mert öntudatlanul is az ellenkező  hatást érjük el vele. Vonzalom helyett zavart okoz az agyunkban. A másik lényeges dolog, hogy a parfüm teljesen máshogy hat az üvegben, a kezünkre fújva, mint a kedvesünkön. Mivel az emberek illata, kipárolgása is különböző, ezért a születésnapra vásárolt ajándék parfüm hatása is eltérő lehet attól, amit eredetileg elképzeltünk. Távolabbi férfi ismerősünknek pedig egyáltalán ne vegyünk parfümöt szülinapi ajándékként, mert a parfüm az intim szférához tartozik, másrészt, nem biztos, hogy fog tetszeni neki. 

4. szülinapi ajándék ötlet férfiaknak: alkohol

Általában alkoholt: bort, whiskey-t, pálinkát adunk szülinapra, ha semmi nem jut eszünkbe. Pedig nem mindenki szereti az alkoholt. Van, aki egyáltalán nem iszik szeszesitalt, ezért az ilyen szülinapi ajándékok vándorolnak kézről kézre, polcról polcra – rendszerint ugyanabban a díszcsomagolásban. Jó esetben egy-egy buliban látjuk viszont az általunk ajándékozott italt. Ha amellett döntünk, hogy bort veszünk ajándékba, ne felejtsük el, hogy a férfiak általában a száraz borokat preferálják. Úgy is kideríthetjük, hogy melyik a férfi ismerősünk kedvenc itala, ha elhívjuk szórakozni, és megfigyeljük, hogy mit rendelt. Vagy egyszerűen megkérdezzük a legközelebbi hozzátartozóit. 

A legjobb születésnapi ajándék mindig személyes és egyedi!

A személyre szabott ajándékok okozzák a legnagyobb örömet. Gravírozással és hímzéssel egy hétköznapi tárgy is egyedivé, személyes ajándékká válik.  Lásd: Személyre szóló, gravírozott ajándék ötletek férfiaknak.  

Ha az alábbi kérdéseket megválaszoljuk, máris könnyebben ki tudjuk választani a legjobb születésnapi ajándékot egy férfinak, legyen az apa, testvér, férj, barát vagy főnök:

 • Mennyiért vegyek szülinapi ajándékot egy férfinak?
 • Mi a szülinapos férfi hobbija? Pecázik, sportol valamit?
 • Mi a munkája?
 • Milyen a stílusa? Fontos számára a divat?
 • Jó a humorérzéke? Megenged a kapcsolatunk egy vicces férfiaknak szóló szülinapi ajándékot?
 • Vallásos?
 • Van valami, ami számára tabu?
 • Stb.

Olcsó vagy drága legyen a férfiaknak szóló szülinapi ajándék?

A keretet mi határozzuk meg, hogy mennyit akarunk szülinapi ajándékra költeni. Ez 0 Ft-tól a csillagos égig bármennyi lehet.

Praktikus ajándék szülinapra egy férfinak – ne a legolcsóbbat vegyük!

A praktikus ajándékok nem feltétlenül drágák, de mindenképpen ügyeljünk a minőségre, és tegyük fel a kérdést, hogy biztos, hogy pl.  a söralátét – csak, hogy ne kenje össze az asztalt – örömet okoz a szülinaposnak?

Praktikus ajándék lehet egy…

 • pénztárca
 • súlyzókészlet
 • fejhallgató
 • táska 
 • napszemüveg
 • köntös
 • szerszámkészlet

Sajnos itt is megtörténhet a baj, hogy nagyon mellélövünk a szülinapi ajándékkal, mert nem találjuk el a méretet, a stílust vagy a preferált márkát, amire már régóta feni a fogát a férfi ismerősünk. A praktikus szülinapi ajándékoknál az a legjobb, ha pontosan tudjuk, hogy mi az a tárgy, amit a férjünk, apánk, fiunk, munkatársunk stb. régóta nézeget, és ami után lemondóan sóhajtozik. Talán mert nem engedheti meg magának vagy mert ő maga is sajnálja rá a pénzt. Ha megengedhetjük anyagilag, vegyünk drágább ajándékot.  

Környezetbarát szülinapi ajándékok – fémből, fából, bármiből, ami újrahasznosításra kerülhet

Az általunk kézzel készített ajándékok akár ingyenesek is lehetnek, ha van hozzá otthon alkatrész, alapanyag, és van kedvünk barkácsolni. Az egyedi, kézzel készített ajándékot, azonban mesteremberre is bízhatjuk. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a környezettudatosság. 

Honnan tudhatjuk, hogy a születésnapos férfi környezettudatos? Figyeljük meg! Ha pl. kerékpárral vagy tömegközlekedéssel jár dolgozni, pedig megtehetné, hogy gépkocsit használjon, akkor lehet, hogy zöld gondolkodású. Ezzel azonban óvatosan bánjunk, mert pl. egy alföldi településen, ahol nincsenek nagy távolságok, ott a bicikli az alap közlekedési eszköz.  Ha viszont szelektíven gyűjti a szemetet, akkor nem lőhetünk félre egy környezetbarát, újrahasznosított anyagokból készült ajándékkal, ami ráadásul kerékpárost ábrázol!

. A Fém Ajándék webáruházban  a termékek újrahasznosított  fém elemekből állnak: csavarok, fémforgácsok és egyéb alkatrészekből. Ráadásul ezek az ajándékok nem is túl drágák ahhoz képest, hogy mennyi munka van velük! 12.900-35.000 Ft között válogathatunk a különleges fém ajándéktárgyak közül. A hegesztett csavar szobor variációkat akár 

személyre szabott elemekkel, figurákkal és szobor és ötletekkel is meg tudja valósítani Kátai László. 

Hobbival kapcsolatos férfi ajándékok szülinapra

Mivel tölti a szülinapos a szabadidejét? Szereti a zenét, van kedvenc együttese, netán maga is játszik hangszeren, esetleg énekel? Nézz szét a zenész ajándék kategóriában

Sportos férfinak keresel ajándékot? Nézd meg sportos ajándék ötleteinket! Szeret pecázni vagy a csillagokat tanulmányozni? Keress termékeket a Hobbi kategóriában!

Hivatással kapcsolatos szülinapi ajándékok férfiaknak

Akár főnöknek, akár munkatársnak szeretnénk ajándékot venni, a Fém Ajándék webáruházban szinte minden szakmához találunk szobrocskát, ami nemcsak hogy humoros, hanem garantáltan egyedi lesz. Legyen szó orvosról, ápolóról, villanyszerelőről, rendőrről vagy autószerelőről, az ötletes figurák megjelenítése variálható. Női vagy figurák, különböző hajtípusok – igazából csak a képzelet szabhat határt. Akár az egész kollektíva megjeleníthető egy-egy szoborcsoporton. Ha valamit nem találsz meg, akkor se fordulj vissza, hanem keresd igényeiddel Kátai Lászlót!

Vicces szülinapi ajándékok férfiaknak

Ismerned kell a szülinapos stílusát. Nem mindenki kedveli a csecsebecséket, és sajnos nem mindenkinek túl jó a humorérzéke. Ha a kapcsolatotok megengedi, akkor érdemes olyan férfi ajándékot venni szülinapra, amely őt ábrázolja humoros formában. Pl. egy karikatúra rajz. Ha szereti a filmeket, és tudod is, hogy ki a kedvenc hőse, akkor keress neki egy filmes karikatúra rajzot

A Fém Ajándék webáruházban kapható személyre szabható ajándéktárgyak, szobrocskák nemcsak egyediek, hanem nagyon viccesek is egyben, hiszen a mindennapi élet jelenetei, munka, sport, zenélés stb., rendkívül szellemesen lettek kivitelezve. Érdemes szétnézni!

A Fém Ajándék webshop figuráira is lehet gravírozást kérni. A szobor mérete miatt egy hosszabb szülinapi idézet helyett érdemes rövidebb szöveget kérni. Pl. “Szeretettel 40. születésnapodra – feleségedtől – 2022.11.08”.

Egyedi kérésekre, kérésekre Kátai László készségesen válaszol. Üzenetküldés>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük