Skip to content
Kezdőlap » Karácsonyi ajándék kollégának, munkatársnak

Karácsonyi ajándék kollégának, munkatársnak

Karácsonyi ajándék kollégának, munkatársnak

A karácsonyi ajándék vásárlás talán a kollégáknak a legnehezebb. Ez minden évben kihívás elé állítja az embert, hiszen olyan valakiről van szó, akit ismerünk, de nem családtag, és nem barát, így nem tudunk róla mindent. Pedig a kollégáknak karácsonyi ajándékot adni személyre szabottan sem lehetetlen! Minden szakmának megvannak a maga szimbólumai, de ajándékozáskor tudnunk kell, hogy milyen szerepet töltenek be az ajándékaink és milyen üzenetet szeretnénk vele továbbítani. Céges karácsonyi ajándék ötletekből Dunát lehetne rekeszteni, de bármilyen ajándéktárgyról legyen is szó, az ünnepek alkalmával az egyedi, személyre szabott üzenet, amit az ajándék hordoz, sokkal fontosabb, mint maga az ajándéktárgy.

Karácsonyi ajándék a munkatársaknak lehet egy üveg bor vagy bonbon is, de ha valami sokkal személyesebb karácsonyi ajándékot keresel a munkatársaknak, arra törekedj, hogy az ajándékod által megbecsülve érezze magát!

Megbecsülést jelentő céges ajándékok karácsonyra

Mind főnök a beosztottjának, mind kolléga a kollégának, mindenki úgy tud a legnagyobb örömöt okozni egy ajándékkal, ha elismeri a munkáját. Vannak olyan szerencsés területek, amelyeken a szakmabeliek időről időre szakmai versenyeken megmérettethetők. Ezeken a versenyeken a szerencsések szakmai zsűri általi díjazásban részesülnek. Ahol erre nincs szükség, időről időre ott is szükséges a fizetésemelés általi, vagy más módon történő jutalmazás. De ez nem csak a főnök dolga! Így vagy úgy a kollégák is jelezhetik (és jelezniük is kellene) egymás felé a tiszteletüket!

Hogy mi legyen a megbecsülést jelentő ajándék a kollégának karácsonyra, az ugyanúgy függ a munkatárs humorérzékétől, mint elhivatottságától. Akár irodai alkalmazottakról, akár főnökről van szó, egy emlékplakettnek, mini szobornak, dísztárgynak mindig talál helyet az ajándékozott. Gondolj csak a sportolók saját kis szentélyeire szobájuk sarkában az érmékkel és serlegekkel!

Ha nem szereted a futószalagon gyártott műanyag reklámtárgyakat, helyette szeretnéd kifejezni a tiszteletedet és az elismerésedet munkatársad felé, az egyik legeredetibb munkatársnak adható karácsonyi ajándék ötlet a csavarszobor. Kátai László fém szobrocskái egytől egyig eredetiek és tartósak, ezért egy-egy jelentős munkahelyi, vagy egyéb pillanat megörökítésére is alkalmasak. Létezik annál nagyobb elismerés, mint amikor újra és újra felemlegetik a legnagyobb pillanatod? Igen! Ha még meg is formálja valaki azt! Mindenki önbecsülésének jót tesz egy ilyen emléktárgy!

Kisbabát segített világra a szülésznő? Életet mentett a tűzoltó? Vagy a munkahelyektől elrugaszkodva: gólt rúgott valaki? Megépült a ház? László bármilyen egyedi elképzelést elkészít. A dísztárgyakat hegesztéssel állítja össze a minden háztartásban megtalálható, egyszerű fém alapanyagokból. Ha egy igazán személyes ajándéktárgyat szeretnél ajándékozni, keresd Lászlót!

Maradandó karácsonyi ajándék ötletek a legjobb kollégáknak

A karácsony alaphangulatát a karácsonyfa és a karácsonyi fények határozzák meg. Ma már a legtöbb munkahelyen használnak valamilyen karácsonyi dekorációt, ami hangulatba hozza a kollégákat. Ahhoz, hogy a munkahelyi légkör egész évben olyan maradhasson, mint karácsonykor, sokat jelenthet egy olyan karácsonyi ajándék a munkatársaknak, amely összeköt titeket. Egy közös csapatmunkátokat szimbolizáló festmény, egy valamilyen módon a hétköznapjaitokat megformáló egyedi ajándék minden más ajándéknál többet jelenthet a másik szaki számára, hiszen a munkahelyek mindvégig a csapatmunkáról szólnak. Mindenki munkája függ a többiekétől, éveken át együtt kell dolgozni, munkahelytől függően akár egy szűk helyiségben. Ez a kényszerhelyzet gyakran konfliktusokat szül, de mi sem jobb alkalom arra, hogy végre “elássátok a csatabárdot”, mint az év végi ünnepek?!

Persze nem minden esetben egy múltbéli konfliktus az oka annak, hogy munkatársunkat meg akarjuk ajándékozni. Ebben az esetben fogod a fejed, mert nem akarsz a klasszikusokkal előállni, mégsem jut semmi az eszedbe…

Nyugalom! A gravírozható cuccok mindig beválnak, hiszen a már emlegetett üzenet nyíltan bele is gravírozható a kívánt (és nem utolsó sorban tartós) ajándéktárgyba. Hogy mire gravíroztass? Erre már nagyon sok szép és esztétikus megoldás létezik! Üvegpoharakra fényképeket, kristályhasábokra akár már 3D fényképeket is gravíroztathatsz! Pirográfiával szintén rengeteg használati tárgy gravírozható, ilyen például a vágódeszka hátulja, fakanál, dísztányér. Végül a fém gravírozás sem elhanyagolható, hiszen a fém az egyik legmasszívabb anyag. Egy fémbe gravírozott felirat legalább olyan tartós, akár a többezer éve kőbe vésett feliratok. Ha szoborra nem is fér hosszabb karácsonyi idézet (legfeljebb rövid), egyedi szöveget kérhetsz rá rendeléskor.

Ha szimbolikus, ugyanakkor tartós karácsonyi ajándék ötleteket keresel a munkatársaknak, jó helyen jársz, hiszen ez a weboldal a teljesen egyedi fém ajándékok lelőhelye. Legyen szó villanyszerelőkről, sportolókról, vagy tűzoltókról, Kátai László bármilyen munkahelyi, vagy más, akár karácsonyi hangulatot képes megörökíteni és teljesen egyszerű, hétköznapi fém alkatrészekből megfabrikálni.

Mindenkinek jó munkát és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük