Skip to content
Kezdőlap » Névnapi ajándék ötletek férfiaknak – Mit vegyünk névnapra? Fém ajándékot!

Névnapi ajándék ötletek férfiaknak – Mit vegyünk névnapra? Fém ajándékot!

névnapi ajándék férfiaknak névnapra férfiaknak férfi névnapi ajándék férfinak névnapi ajándék névnapra férfinak névnapi ajándékok férfiaknak férfiaknak névnapi ajándék névnapi ajándék férfiaknak házilag férfiaknak névnapra névnapi ajándék ötletek férfiaknak ajándék névnapra férfinak névnap ajándék férfi névnapi ötletek férfiaknak vicces névnapi ajándékok férfiaknak

Magyarországon nagy hagyománya van a névnapok megünneplésének. Ez nagyon jó hír annak, aki szereti az ünnepeket! Össze lehet jönni a barátokkal, ismerősökkel, rokonokkal, és lehet egyet vagy többet koccintani a névnapos egészségére. Ebből adódóan a legkézenfekvőbb névnapi ajándék férfiaknak egy üveg minőségi ital. A hölgyek pedig elégedjenek meg egy szál virággal és vagy bonbonnal névnapjuk alkalmából! Vagy mégsem? Van élet az elcsépelt névnapi ajándékokon túl? Hát persze! Nézzük meg együtt, hogy milyen egyedi vagy vicces ajándékot adhatunk egy férfinak névnapra!

Névnapi ajándék ötletek férfiaknak

Férfi névnapi ajándékokat úgy választhatunk legkönnyebben, ha felteszünk pár kérdést magunknak:

 • Mennyi pénzt szánunk névnapi ajándékra?
 • Általános vagy személyre szóló ajándékot keresünk?
 • Az ünnepelt nevének van valami különleges jelentése?
 • Biztosan jó ötlet a házilag kézzel készült névnapi ajándék férfiaknak?
 • Mi a hobbija? Pecázik, sportol valamit?
 • Mi a munkája?
 • Milyen a stílusa?
 • Jó a humorérzéke? Megenged a kapcsolatunk egy vicces férfiaknak szóló ajándékot?
 • Milyen ajándékot NEM vehetünk férfi ismerősünknek, pl. mert tiltja a vallása?
 • Stb.

Milyen névnapi ajándékot NE vegyünk férfi ismerősünknek?

Kezdjük rögtön azzal, hogy mit zárjunk ki a névnapi ajándék ötletek listájáról:

 • Minden olyan utalást, ami fájdalmat okozhat férfi ismerősünknek
 • Bugyuta szójátékos ajándékot: “Zoltán, fázol tán?” – sálra hímezve 🙂
 • Ne vegyünk olyan névnapi ajándékot féraknak, amit tilt a vallása: pl. dohányterméket, alkoholt, sertéshús készítményt, stb.
 • Erotikus ajándékot – mert ízléstelen.

Népszerű férfinevek – egyszerű neves ajándékok

Ha csak túl akarunk lenni a köszöntésen, és nem szeretünk keresgélni, akkor valami semleges ajándékot is adhatunk névvel ellátva vagy anélkül. A névvel ellátott névnapi ajándékokat a férfiak sokszor értékelik, de nem biztos, hogy előregyártott terméket találunk ebben a kategóriában. 

Segítségként, a  legnépszerűbb magyar férfinevek 2022-ben:

 • László
 • István
 • József
 • Zoltán
 • János
 • Gábor
 • Sándor
 • Attila
 • Péter
 • Tamás

A leggyakoribb férfi nevekhez könnyen találunk “egyedi” ajándékot. Elég bemenni egy bevásárlóközpontba, plázába vagy nyaralás alkalmával végigfutni a bazársoron, és máris szembe jönnek velünk a névvel ellátott kulcstartók, bögrék és hímzett törölközők. Ha a fent felsorolt  nevek tulajdonosának keresünk neves ajándékot, akkor könnyedén leakaszthatunk valami tucatterméket az állványról. De mit tehetünk akkor, ha ritka nevet visel az, akit szeretnénk megajándékozni? Ilyenkor jöhet szóba a gravírozás. Lásd: Személyre szóló, gravírozott ajándék ötletek férfiaknak. Sajnos a név megjelenítése nem önmagában nem teszi egyedivé vagy különlegessé az ajándékot. Vajon mi az, ami segít?

Névnapi ajándék férfiaknak – mennyit szánjunk rá?

Az első, amit el kell döntenünk, hogy mennyi pénzt szánjunk névnapi ajándékra. A Fém Ajándék webáruházban 12.900-35.000 Ft között válogathatunk a különleges fém ajándéktárgyak közül. A hegesztett csavar szobor variációkat akár 

személyre szabott elemekkel, figurákkal és szobor és ötletekkel is meg tudja valósítani Kátai László. 

Ha drágább férfi névnapi ajándékot keresünk, akkor nemesfém ékszerben, művészi alkotásokban is gondolkozhatunk:

A praktikus ajándékok nem feltétlenül drágák, de mindenképpen ügyeljünk a minőségre, és tegyük fel a kérdést, hogy biztos, hogy pl.  a söralátét – csak, hogy ne kenje össze az asztalt – örömet okoz a névnaposnak?

Férfi névnapi ajándék – a név jelentéséből kiindulva

Érdekes megközelítés, ha tudjuk egy név eredetét, és ahhoz keresünk ajándékot. Bibliai név, mint például a Debóra – igaz, hogy ez női név – méhecskét jelent. Névnapra ezért méhecskés ajándékot is adhatunk az ünnepeltnek. Maradjunk továbbra is a férfi neveknél és a férfi névnapi ajándékoknál!

Az alábbi nevekhez kifejezetten illik egy fémből készült ajándék:

ALÁRD

– germán eredetű; jelentése: nemes, kemény.

ALBERT

– német eredetű; jelentése: nemes, fényes.

stb.

A https://nevednapja.hu/ oldalon sok információt kaphatunk a nevekkel kapcsolatban. 

Érdemes kicsit utánanézni a nevek eredetének.

Kézzel készült ajándék névnapra férfiaknak?!

Nem tudom, hogy hány nő járt márt úgy, hogy valami cuki és jópofa dolgot készített saját kezűleg a párjának vagy férfi rokonának, és nem érte el azt a hatást, mint amire számított. Ha mi is ezek közé a nők közé tartozunk, akkor ne magunkból vagy a barátnőnk ízléséből induljunk ki, hanem keressünk valami férfias cuccot! 

A kézzel készített ajándékokat nem feltétlenül kell nekünk elkészíteni, mivel vannak kézművesek, mesteremberek, akik nagyon szép és egyedi ajándéktárgyakat tudnak alkotni. Lásd a  Metaldiorama csavarszobrait Kátai Lászlótól!!

Hobbival kapcsolatos férfi ajándékok névnapra

Mivel tölti a névnapos a szabadidejét? Szereti a zenét, van kedvenc együttese, netán maga is játszik hangszeren, esetleg énekel? Nézz szét a zenész ajándék kategóriában

Sportos férfinak keresel ajándékot? Nézd meg sportos ajándék ötleteinket! Szeret pecázni vagy a csillagokat tanulmányozni? Keress termékeket a Hobbi kategóriában!

Mi a munkája? Hivatással kapcsolatos névnapi ajándékok férfiaknak

Akár főnöknek, akár munkatársnak szeretnénk ajándékot venni, a Fém Ajándék webáruházban szinte minden szakmához találunk szobrocskát, ami nemcsak hogy humoros, hanem garantáltan egyedi lesz. Legyen szó orvosról, ápolóról, villanyszerelőről, rendőrről vagy autószerelőről, az ötletes figurák megjelenítése variálható. Női vagy figurák, különböző hajtípusok – igazából csak a képzelet szabhat határt. Akár az egész kollektíva megjeleníthető egy-egy szoborcsoporton. Ha valamit nem találsz meg, akkor se fordulj vissza, hanem keresd igényeiddel Kátai Lászlót!

Vicces névnapi ajándékok férfiaknak

Ismerned kell a névnapos stílusát. Nem mindenki kedveli a csecsebecséket, és sajnos nem mindenkinek túl jó a humorérzéke. Ha a kapcsolatotok megengedi, akkor érdemes olyan férfi ajándékot venni névnapra, amely őt ábrázolja humoros formában. Pl. egy karikatúra rajz. Ha szereti a filmeket, és tudod is, hogy ki a kedvenc hőse, akkor keress neki egy filmes karikatúra rajzot

A Fém Ajándék webáruházban kapható személyre szabható ajándéktárgyak, szobrocskák nemcsak egyediek, hanem nagyon viccesek is egyben, hiszen a mindennapi élet jelenetei, munka, sport, zenélés stb., rendkívül szellemesen lettek kivitelezve. Érdemes szétnézni!

Névnapi köszöntő férfiaknak

Ha névnaphoz illő köszöntést keresünk, akkor a következő oldalakon biztos, hogy megtaláljuk a megfelelő idézetet! 

A Fém Ajándék webshop figuráira is lehet gravírozást kérni. A szobor mérete miatt egy hosszabb névnapi idézet helyett érdemes rövidebb szöveget kérni. Pl. “Szeretettel Zsoltnak – feleségedtől – 2022.11.08”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük